Skip to main
Nikécreatief Ulamo December2022 235
Kennisbank

In gesprek met Wesley Weijkamp - poedercoater bij Ulamo Coating

Coating
Leestijd: 3 minuten

Hoe het is om te werken bij Ulamo? Superleuk natuurlijk. Maar niemand kan je dat beter vertellen dan een van onze eigen medewerkers. Vandaag spreken we Wesley Weijkamp, poedercoater bij Ulamo Coating.

IMG 3681 (Groot)

Wesley & Ulamo

Wesley komt uit Doetinchem en is 22 jaar oud. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al flink wat jaren werkervaring opgebouwd, waarvan inmiddels al 3 jaar bij Ulamo. Studeren was niet helemaal zijn ding, dus na zijn middelbare school is Wesley zo snel mogelijk aan het werk gegaan. In 2020 begon hij als 19-jarige bij Ulamo Coating als poedercoater na een tip van vriend Melvin, die nu al 3,5 jaar bij ons werkt. Hij was niet op zoek naar een nieuwe baan, maar toch kwam hij langs.

"Toen ik op gesprek kwam bij Ulamo voelde het eigenlijk direct al heel goed en vertrouwd, dus ik dacht: waarom kom ik niet direct morgen al hier werken?!"

"Je werkt nooit alleen, maar altijd als team"

Voor Wesley voelde zijn start bij Ulamo Coating als een warm bad. Dit komt voornamelijk door het fijne team waarin Wesley werkt. Hij heeft een goede band met zijn collega's, zowel tijdens werktijd als daarbuiten.

"Ik kan eigenlijk met iedereen heel goed opschieten en de sfeer is echt leuk. Maar er wordt ook hard gewerkt hoor! En dat is fijn, want dan gaat het ook lekker snel. Het is het leukst als het lekker druk is. Het maakt dan ook eigenlijk niet uit wat ik doe, als ik maar plezier heb. Zo poedercoat ik graag, maar sta ik bij het ophangen en afhalen met evenveel plezier."

Wesley voelt zich bij Ulamo als een vis in het water. Hij is eigenlijk een soort vliegende kiep en helpt waar het nodig is. Een afwisselende en leuke baan dus!

IMG 3783

Opleidingen & cursussen

Voor poedercoaten bestaat geen opleiding. Het is geen vak dat je op school kan leren. Hierdoor denk je misschien niet zo snel aan een beroep als poedercoater. Toch is Wesley nu met veel plezier poedercoater bij Ulamo.

"Je hebt niet per se ervaring nodig want je kunt het bij het bedrijf leren. Je leert snel door mee te lopen met ervaren collega's en door gewoon te doen. Daarnaast krijg je hier de mogelijkheid om extra cursussen te doen om meer te leren. Zo heb ik afgelopen weken een poedercoatcursus gevolgd waar ik heel veel heb bijgeleerd. Met name over de stap vóór het poedercoaten, zoals het voorbehandelen van het materiaal."

Naast de cursus poedercoating is Wesley ook BHV'er geworden. Dit was een wens van hem, omdat hij graag wilde weten hoe je moet handelen bij calamiteiten. Vooral als iemand zijn gezondheid op het spel staat.

"Het is fijn om te weten hoe je moet reageren. Zowel op het werk als in het privéleven kan een BHV-certificaat van pas komen."

IMG 3698 (Groot)

Wat vindt Wesley het belangrijkst in zijn werk?

"Ik zou zeggen: plezier hebben en gewoon blijven lachen! Ik ben eigenlijk altijd blij en ik ga graag naar mijn werk. Het is nooit dat ik baal omdat ik naar het werk moet want ik heb fijne collega's om me heen. Daarnaast worden er ook een heleboel andere leuke dingen georganiseerd, zoals een zomerborrel, personeelsfeest en een kerstborrel. Altijd gezellig! De tijd vliegt dan ook. Ik werk hier alweer 3 jaar!"

Nikécreatief Ulamo December2022 89

Ook poedercoater worden bij Ulamo?

Dat kan! Op dit moment hebben wij een leuke vacature voor allround poedercoater. Geen ervaring? Geen probleem, wij leren je ons vak met plezier!