Skip to main
Nikécreatief Ulamo December2022 185
Ulamo Metaal

Decoilen

Veel soorten staal worden geleverd op rol en zijn hierdoor nog niet direct te gebruiken voor vervolgstappen. Door te decoilen wordt dit staal vanaf een rol verwerkt tot platen op maat. Deze platen worden volledig vlak, waardoor ze hierna direct gebruikt kunnen worden voor andere doeleinden. Decoilen is daarmee vaak één van de eerste stappen in het productieproces van producten gemaakt van plaatstaal.

Nikécreatief Ulamo December2022 182

Decoilen bij Ulamo

Bij Ulamo beschikken we over een zeer geavanceerde decoilinstallatie. Hiermee kunnen we sinds een aantal jaren onze eigen platen op lengte knippen op basis van aangeleverde coils. Omdat wij dit zelf doen zorgen we voor minder materiaalverlies, wat een groot verschil maakt op het gebied van duurzaamheid. De speciale leveler in de installatie zorgt voor zuiver vlakke en dus spanningsvrije platen. Deze leveler rekt het metaal als het ware uit, waardoor alle oneffenheden verdwijnen. De op maat geknipte platen worden hierna in ons automatische dag- platenmagazijn geplaatst en zijn direct oproepbaar voor verdere bewerking. Uiteraard zijn deze verdere bewerkingen ook mogelijk in ons uitgebreide machinepark.

Optimale efficiëntie door automatisering

De decoillinstallatie waarover wij beschikken is volledig geautomatiseerd, waardoor wij zorgen voor optimale efficiëntie. De juiste coil kan worden afgeroepen en wordt automatisch uit het magazijn naar de decoilinstallatie vervoerd. 

Nikécreatief Ulamo December2022 174

U bepaalt zelf de maat

Door onze geavanceerde installatie is het mogelijk om het plaatstaal in veel verschillende maten te knippen:

  • Breedte tot 1250 mm
  • Lengte tot 3200 mm
  • Dikte van 0,5 mm tot 1,5 mm
Decoilen bij Ulamo

Wat kunnen we voor u betekenen?

Decoilen bij Ulamo

Wat kunnen we voor u betekenen?

Decoilen is het begin van het proces, maar we helpen u ook graag met de vervolgstappen.