Skip to main
Kennisbank

Ulamo coating: meer dan alleen maar poedercoaten!

Coating
Leestijd: 2 minuten

De meesten kennen ons van onze jarenlange ervaring in poedercoaten. Dit doen wij maar al te graag. Om te blijven innoveren en ons in de markt te onderscheiden bieden we naast poedercoaten ook andere oppervlaktetechnieken aan zoals Special Effect Coating en sublimeren. Op deze manier proberen we in te spelen op nieuwe trends en bieden we onze klanten steeds meer mogelijkheden. En dat allemaal met de hoogwaardige kwaliteit die u al ruim een halve eeuw van ons gewend bent!

Wilt u een product bijvoorbeeld graag laten voorzien van een poedercoating met speciaal effect of een houtstructuur? Wij zijn u graag van dienst! Naast het poedercoaten in meerdere kleuren kunnen wij producten ook sublimeren in een houtstructuur naar keuze of een Special Effect Coating aanbrengen.

Special Effect Coating

De Special Effect Coatings kunnen een uiterlijk hebben zoals dat van bijvoorbeeld Cortenstaal of koper, wat zorgt voor een natuurlijk effect. Daarnaast biedt een Special Effect Coating veel andere voordelen. Met onze Cortenlook coating bent u namelijk, in tegenstelling tot echt Cortenstaal, helemaal vormvrij in uw ontwerp. Ook is het mogelijk om lichter te construeren door gebruik te maken van een lichtgewicht materiaal zoals aluminium. Roestwater zal hierbij dan gelijk tot het verleden behoren.

Sublimeren in houtstructuur

Het aanbrengen van een houtstructuur door middel van sublimeren zorgt voor een natuurlijke houten look die mooi blijft. Waar u bij natuurlijk hout altijd rekening moet houden met verwering, heeft u daar met deze techniek geen omkijken meer naar. Het product wordt voorzien van een echte houten look, zonder de nadelen van echt hout.

Meerdere kleuren coating op één product

Of het nou gaat om een ANWB verkeersmast of het 'bicolor' poedercoaten van producten als gevelprofielen. Met het kunnen aanbrengen van meerdere kleuren coatings op één product bieden wij u de mogelijkheid om kleuren perfect te laten aansluiten bij de gewenste stijl. Voorbeeld: de buitenzijden van gevelprofielen geven wij een kleur die mooi aansluit bij het exterieur van een gebouw. De binnenzijden van deze zelfde gevelprofielen kunnen wij vervolgens een kleur geven die gemakkelijk aan te passen is aan het interieur. Op deze manier kan er zowel buiten als binnen een passend geheel gecreëerd worden.

Wilt u graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden en oppervlaktetechnieken? Ons verkoopteam vertelt u er graag alles over.