Skip to main
Nikécreatief Ulamo December2022 79
Ulamo coating

Sublimeren

Sublimeren is een chemish proces waarbij een stof van vast veranderd naar gasvormig. Dit klink misschien als een ingewikkelde uitleg, maar wat we ermee kunnen doen is het drukken van inkt in een coating. Met sublimeren kan je daarom verschillende prints en afbeeldingen op metaal 'drukken'. 

Nikécreatief Ulamo December2022 82

Sublimeren in houtstructuur

Het aanbrengen van een houtstructuur door middel van sublimeren zorgt voor een natuurlijke houten look die mooi blijft. Waar u bij natuurlijk hout altijd rekening moet houden met verwering, heeft u daar met deze techniek geen omkijken meer naar. Uw product wordt voorzien van een echte houten look, maar dan zonder de nadelen van echt hout.

Eindeloze mogelijkheden

Met sublimeren zijn de mogelijkheden eindeloos. Vrijwel elke print of afbeelding kan gerealiseerd worden op metaal. Het sublimeren op metaal geeft een zo hoog mogelijke kwaliteit, omdat de kleuren erg diep in de coating trekken. Dit zorgt voor een realistisch, kleurrijk, scherp en ook krasvrij resultaat.

Nikécreatief Ulamo December2022 81

Is sublimeren voor u de oplossing?

Wilt u uw product voorzien van een speciale print, zoals een houtlook of andere afbeelding? Dan bent u bij Ulamo Coating aan het goede adres. Wij kunnen sublimeren in hoge kwaliteit wat zorgt voor een product met een extra lange levensduur.