Skip to main
Nikécreatief Ulamo December2022 77
Bijdragen aan een continue verbetering

Kwaliteit en certificering

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Ulamo. Ulamo Metaal kan coaten met een kwaliteit die geschikt is voor binnenshuis. Ulamo Coating kan coaten onder Quali Coat, waar hoge eisen aan worden gesteld. Om een hoog kwaliteitsniveau in coaten te bereiken én te behouden maken we gebruik van verschillende kwaliteitssystemen en beschikt Ulamo Coating over een aantal internationale keurmerken. 

Wij vinden het belangrijk om aan al deze eisen te voldoen. De certificaten en keuringen zorgen er namelijk voor dat we scherp blijven en kwaliteit blijven leveren aan onze klanten. Hiermee behouden we het grote vertrouwen dat klanten in ons hebben.

GSB International

GSB International is een keurmerk die de kwaliteit meet op het gebied van gecoat aluminium en staal en de voorbehandeling die hierbij hoort.

Qualicoat Seaside

Ook Qualicoat Seaside is een keurmerk dat zich richt op het coaten van aluminium. Binnen dit keurmerk worden er verschillende eisen gesteld aan de processen en producten, waardoor er een hoge kwaliteit kan worden behaald.

Qualisteelcoat

Het kwaliteitslabel Qualisteelcoat is ontwikkeld voor het coaten van (verzinkt) staal en roestvaststaal. Er worden eisen gesteld om de kwaliteit van de processen en eindproducten te kunnen blijven verbeteren, maar ook om deze te harmoniseren en standaardiseren. Er wordt onder andere gelet op de systemen die worden gebruikt. Dit mogen allen Qualisteelcoat-approved coating systemen zijn.

EcoVadis

Met het EcoVadis keurmerk tonen we bij Ulamo Coating onze mate van duurzaamheid aan. EcoVadis beoordeelt de duurzaamheid in wereldwijde toeleveringsketens. Deze beoordelingen worden gedaan op basis van internationale duurzaamheidsnormen zoals Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact en ISO 26000.

Nikécreatief Ulamo December2022 73

Continue verbetering

De kwaliteitssystemen worden voortdurend geanalyseerd. Op deze manier kunnen we de processen altijd blijven verbeteren en worden de gestelde eisen up-to-date gehouden. Ulamo draagt hierdoor als licentiehouder bij aan een continue verbetering van de kwaliteitssystemen in Europa.

Nikécreatief Ulamo December2022 50

Controle op gestelde eisen

Afhankelijk van het soort kwaliteitslabel krijgt Ulamo Coating als gecertificeerde onderneming minimaal één tot twee keer per jaar een onaangekondigde controle door de keuringsinstantie. Er worden eisen gesteld aan o.a. fabrieksinstallaties, organische coatings, chemische voorbehandeling, processen en eindproducten. Hiernaast worden ook de metingen gecontroleerd die wij zelf uitvoeren tijdens het coatingproces en door middel van onderzoek in ons eigen testlaboratorium.

Nikécreatief Ulamo December2022 70

Zo blijven we scherp!

Wij vinden het belangrijk om aan al deze eisen te voldoen. De certificaten en keuringen zorgen er namelijk voor dat we scherp blijven en kwaliteit blijven leveren aan onze klanten. Hiermee behouden we het grote vertrouwen dat klanten in ons hebben. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.