Skip to main
Nikécreatief Ulamo December2022 308
Ulamo Metaal

Stansen en profileren

In ons bedrijf beschikken we over meerdere volautomatische stans- en profileerstraten. Hiermee kunnen we gemakkelijk en snel producten vormen uit bandstaal. Op dit moment gebruiken we dit voornamelijk voor sierroosters, zijpanelen en ophangbeugels voor de radiatorbranche.

Nikécreatief Ulamo December2022 307

De werkwijze van onze stans- en profileerstraten

In de stans- en profileerstraten van Ulamo wordt er vanaf een rol bandstaal gewerkt. Dit kan al vanaf 300 mm tot ongeveer 3000 mm. Het bandstaal rolt vanaf de band eigenlijk vrijwel direct door de machines heen. Hierbij wordt het materiaal eerst gestanst door de stansmachine. Deze machine slaat met een stempel de gewenste vormen uit het metaal. Hierna wordt het metaal geprofileerd, zodat de vorm van het metaal zelf kan worden bewerkt. De randen van het metaal kunnen hiermee bijvoorbeeld omhoog of omlaag gebogen worden. Een profileermachine doet dit met verschillende sets van rollen waar het metaal doorheen loopt. Hiermee kunnen ook nog kleine uitsneden worden gemaakt.

Nikécreatief Ulamo December2022 310

Een flexibel en geautomatiseerd proces

Onze stans- en profileerstraten werken volledig automatisch tot 200 ton. Dit maakt het een snelle en efficiƫnte manier om bandstaal te bewerken. Daarnaast denken wij graag met u mee over het creƫren van de juiste vormen. Wij kunnen onze machines op zo'n manier aanpassen dat deze precies de gewenste vorm voor u kunnen produceren. Hierdoor bent u heel vrij in het bepalen van de vorm en zijn er bijna geen beperkingen.

Nikécreatief Ulamo December2022 308
We staan voor u klaar

Op zoek naar een expert in metaalbewerking?

Ulamo Metaal denkt graag met u mee als het gaat om het bewerken van verschillende soorten metaal. Neem een kijkje bij al onze diensten of neem direct contact met ons op.