Skip to main
Kennisbank

Wij durven te stellen: het milieu is gek op poedercoaten!

Coating
Leestijd: 3 minuten

Poedercoaten is, in tegenstelling tot diverse alternatieve conserveringsmethodieken, een zeer duurzaam proces om metaal te verfraaien én beschermen. Maar waar blijkt dat dan uit? Dat blijkt uit het feit dat er binnen ons proces van poedercoaten geen oplosmiddelen worden gebruikt. Daarnaast wordt het overtollige poeder hergebruikt.

Voorbehandeling

Ulamo gaat verder, van begin tot eind van het proces. Voordat er gepoedercoat kan worden, dient het metaal namelijk chemisch voorbehandeld te worden. Al bijna 20 jaar behandelen wij aluminium chroomvrij voor. “Maatschappelijk je verantwoording nemen” noemen wij dat. Ulamo Coating is gespecialiseerd in het hoogwaardig chroomvrij chemisch voorbehandelen van aluminium, blankstaal, roestvaststaal en thermisch verzinkt staal middels een horizontale Multimetal sproeitakt-behandeling. Wilt u ook maatschappelijk verantwoord ondernemen en bijdragen aan de toekomst? Wellicht zijn wij uw partner in duurzame projectafhandeling.

Verpakken

Naast het gehele poedercoatproces is er natuurlijk ook nog het verpakken van uw product dat onze aandacht vereist. Tot voor kort werden er veelal verpakkingsmaterialen gebruikt die niet hand in hand gingen met de duurzame processtappen die wij hanteren. De materialen waarmee wij tegenwoordig verpakken zijn grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal. We zijn continue bezig om deze nog meer te verduurzamen en zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Nikécreatief Ulamo December2022 27

Op dit moment proberen we bijna alle zendingen duurzaam te verpakken. Deze nieuwe verpakkingsmaterialen zijn gemaakt van honingraatkarton en rubber, voorzien van het Ulamo logo. Deze materialen zijn milieuvriendelijker, maar hebben nog steeds de vertrouwde Ulamo kwaliteit. Naast de verduurzaming zijn wij er van overtuigd dat deze nieuwe verpakkingsmethodiek bijdraagt aan een minimalisering van uitval door (transport)schades. In één oogopslag is namelijk te zien waar het om gaat en wat er precies wordt vervoerd. Hierdoor kan iedereen zorgvuldig met de producten omgaan en wordt er extra aandacht besteed aan eventuele kwetsbare onderdelen.

U product verdient onze zorg, zo duurzaam mogelijk! Meer weten over onze manier van voorbehandelen of verpakken?