Skip to main
Nikécreatief Ulamo December2022 62
Kennisbank

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met EcoVadis

Coating
Leestijd: 2 minuten

Met het EcoVadis platform brengen we bij Ulamo Coating in kaart waar we staan op het gebied van milieu en sociale kwesties.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Bij Ulamo Coating wordt het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) steeds belangrijker. Wij zijn ervan overtuigd dat wij ook een steentje kunnen bijdragen aan een betere morgen waarbij we verantwoordelijkheid durven te nemen voor onze keuzes. Belangrijk voor Ulamo Coating is hierbij dat we op het gebied van milieu en sociale kwesties blijven verbeteren. Hiermee leveren we niet alleen een schoner en eerlijk product, maar zorgen we er ook voor dat we ons bewust zijn van de impact die wij als Ulamo Coating hebben op onze omgeving.

Nikécreatief Ulamo December2022 92

EcoVadis

Een tool die ons kan helpen om in kaart te brengen waar wij als Ulamo Coating op dit moment staan qua milieu en sociale kwesties is EcoVadis. EcoVadis is een internationaal platform verspreid over 150 sectoren en 110 landen dat als doel heeft om verbetering in de praktijk aan te brengen op milieu en sociaal gebied. Bedrijven kunnen EcoVadis gebruiken om hun leveranciers te beoordelen op hun milieubeleid en sociaalbeleid. Via deze weg is ook Ulamo Coating in aanraking gekomen met EcoVadis. Een klant wilde onze graag evalueren.

De EcoVadis beoordeling voor Ulamo Coating

Het beantwoorden van de vragenlijst en het aanleveren van stukken vergt in het begin flink wat uitzoekwerk, maar leidt wel tot een mooi overzicht van dingen die we op dit moment al doen op milieu en sociaal gebied. Uiteindelijk worden alle aangeleverde stukken beoordeeld door een deskundige bij EcoVadis die een score toekent aan bepaalde elementen (bijv. milieu, arbeid, ethiek en duurzame inkoop). Uiteindelijk komt hier een score uit welke voor Ulamo Coating 58 was. Met deze score kregen we een bronzen EcoVadis medaille en scoren we beter dan 73% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld. Een mooi resultaat!

Nu begint het echte werk

Nu Ulamo Coating deze score heeft bereikt begint pas het echte werk. Naast de score geeft EcoVadis ook aan waar er nog ruimte zit voor verbetering. Met onze EcoVadis beoordeling wordt het communiceren over milieu en sociale prestaties met andere bedrijven gemakkelijker en consistenter. Ons doel is dan ook om te blijven verbeteren om zo een stevig maatschappelijk verantwoord bedrijf te kunnen blijven.

EcoVadis Bronze
We delen nieuws, kennis & innovaties