Skip to main
Nikécreatief Ulamo December2022 206
Ulamo Metaal

CNC-kanten en -zetten

CNC-Kanten en -zetten zijn beide vormen van buigen. We beschikken over een groot machinepark, inclusief alle benodigdheden om te kanten en te zetten. CNC staat voor Computer Numerical Control: dit betekent dat onze machines computergestuurd zijn en hiermee gemakkelijk een bewerking kunnen herhalen. Hierdoor is het mogelijk om zowel kleine als grote series te produceren.

Nikécreatief Ulamo December2022 214

Het verschil tussen kanten en zetten

Kanten wordt gedaan op een kantbank. Hiermee wordt er met een bovenmatrijs en een ondermatrijs een een vorm gebogen in plaatmateriaal. De dikte van het materiaal dat kan worden gebogen is hierbij afhankelijk van de perskracht van de machine.

Bij zetten heeft u een grotere buigvrijheid dan bij kanten. Dit komt doordat in een zetbank het materiaal wordt vastgezet met een klem. Hiermee kunt u zelf de gewenste buighoek bepalen, terwijl een kantbank alleen werkt met vaste vormen.

De combinatie is de kracht

Om complexe vormen te kunnen creëren kan er een combinatie worden gedaan van kanten en zetten. Onze kantbank heeft verschillende kantmessen, waardoor we voor ieder de gewenste afwerking van de plaat kunnen creëren. Is de bewerking niet mogelijk met de kantbank? Dan kan dit met een zetbank nauwkeurig worden gerealiseerd. Door de jarenlange ervaring in zetten en een een geavanceerde machine durven we ons experts te noemen in dit vak. 

Nikécreatief Ulamo December2022 209

Unieke vormvrijheid

Met de technieken kanten en zetten is het naast het buigen van hoeken, ook mogelijk om ronde vormen te creëren. Bij kanten doen we dit door gebruik te maken van verschillende kantmessen in de gewenste vorm. Bij zetten is de vormvrijheid nog groter, doordat de plaatsing van het mes volledig kan worden afgesteld. Hierdoor is er veel ruimte voor creativiteit in vormen. Samen met u creëren wij het gewenste uiterlijk.

Kantmaten

Onze kantbank kan kanten tot 4200 mm en heeft een perskracht van 170 ton.

Zetmaten

Onze zetbank kan platen tot 3000 mm zetten met een dikte tot 2 mm.

Nikécreatief Ulamo December2022 213

Een extra strakke afwerking

Met kanten en/of zetten voorkomt u dat u twee verschillende delen metaal aan elkaar hoeft te lassen. Dit is vaak duurzamer, maar zorgt ook voor een strakke afwerking die met lassen niet te realiseren is. 

Kanten en zetten bij Ulamo

Ontdek de mogelijkheden van deze technieken

Kanten en zetten bij Ulamo

Ontdek de mogelijkheden van deze technieken

Doordat wij beide technieken in huis hebben maken wij complexe dingen mogelijk op een zo efficiënt mogelijke manier.