Skip to main
Nikécreatief Ulamo December2022 288
Ulamo metaal

Lassen

Onze las- en constructieafdeling beheerst vele lastechnieken en heeft een aanzienlijke deskundigheid opgebouwd door jarenlange ervaring. Wanneer kanten of buigen geen mogelijkheid meer is om een product op de gewenste manier te produceren, biedt lassen vaak de passende oplossing. Naast het lassen zelf kunnen we hier de eventuele nabewerkingen van gelaste producten uitvoeren. Op deze afdeling lassen wij ook al onze ophanghaken ten behoeve van de afdeling poedercoaten.

Puntlassen

Puntlassen wordt voornamelijk ingezet voor het verbinden van dun plaatmateriaal, zonder het toevoegen van extra materiaal. De twee te verbinden materialen worden kort, met hoge kracht tegen elkaar gebracht en met elektroden tegen elkaar gesmolten. Hierdoor ontstaat er een mooie, stabiele verbinding. Puntlassen is mogelijk tot 160KVA. Bij Ulamo zetten we puntlassen voornamelijk in om beugels op plaatwerk te maken.

Nikécreatief Ulamo December2022 290

Voordelen van puntlassen

- Geautomatiseerd proces
- Hoge doorloopsnelheid
- Eenvoudige en betrouwbare manier van verbinden

Lassen; ook wel booglassen

Bij onze las- en constructieafdeling lassen wij producten handmatig. Hier worden verschillende technieken voor ingezet, zoals MIG/MAG/TIG. Deze manier van lassen is het verbinden van materialen door middel van het aanbrengen van extra materiaal. Meestal wordt de lasnaad gevuld met materiaal dat ook voor het te lassen product gebruikt wordt. Zo krijg je een mooie samenstelling van producten, uit hetzelfde materiaal. 

Nikécreatief Ulamo December2022 289

De kracht van lasverbindingen

Wilt u een extra stevige verbinding? Kies dan voor een lasverbinding. Deze is net zo sterk als het omliggende basismateriaal.

Meer informatie over lassen en puntlassen?

Meer informatie over lassen en puntlassen?

Heeft u een specifieke wens die u wil bespreken? Ons team staat voor u klaar.