Skip to main
Nikécreatief Ulamo December2022 72
Ulamo coating

Poedercoaten

Een kwalitatief hoogwaardige poedercoating begint bij een uitstekende voorbehandeling. Bij Ulamo Coating kunt u kiezen uit chemisch of mechanisch voorbehandelen. Seriematig of een enkel product poedercoaten, éénlaags of tweelaags? Wij poedercoaten vrijwel alle metaalsoorten; aluminium, blank staal, zwart staal, verzonken staal en roestvaststaal.

Nikécreatief Ulamo December2022 144 (Groot)

Qualisteelcoat, Qualicoat en/of GSB-keurmerk

Voor buitentoepassingen werkt Ulamo Coating uitsluitend met coatings die zijn voorzien van het Qualisteelcoat, Qualicoat en/of GSB-keurmerk. Deze hoogwaardige coatings blijven mooi, ook bij extremere omstandigheden.

Poedercoaten beschermt uw product tegen invloeden van buitenaf
Het is een duurzaam proces om metalen te verfraaien en beschermen
Met poedercoaten beschermt u uw product tegen beschadigingen zoals krassen in het onderliggend materiaal
Poedercoaten geeft het product een persoonlijke touch door een eigen kleur te kiezen
Nikécreatief Ulamo December2022 154 (Groot)

Uitstekende garantievoorwaarden

De garantietermijn die u bij ons krijgt, kan oplopen tot 10 jaar. De testplaatjes bewaren we gedurende de volledige garantieperiode. Is sprake van een calamiteit, dan controleren wij voor u de oorspronkelijke kwaliteit.

Bewezen kwaliteit

Voordat het poedercoatproces start, voeren onze medewerkers een visuele controle uit. Ook checken ze poeder op kleur en glans en stellen spuitunits af volgens specificatie. De batchnummers en poederspecificaties slaan ze digitaal op, want het poedercoatproces is volledig geautomatiseerd. Als extra controlemiddel laten wij testplaatjes meelopen. Direct na het poedercoatproces voeren we een krastest uit. Daarna gaan de testplaatjes naar ons laboratorium dat onder meer controleert op glans, de laagdikte meet en een zoutsproei- en kooktest uitvoert.

Eénlaags of tweelaags systeem

Bestekken schrijven steeds vaker een tweelaags poedercoatingsysteem voor. Dat heeft alles te maken met groei van de industrie, het verkeer en de klimaatverandering. Wilt u een tweelaags syteem? Dat doen wij in één procesgang. Deze manier van werken, verkort de doorlooptijd met alle voordelen van dien.

Nikécreatief Ulamo December2022 77 (Groot)

Maximale afmeting bij poedercoaten

14.000 x 750 x 1.500 mm ook geschikt voor lange lengtes
7.500 x 600 x 2.500 mm
7.000 x 2.000 x 3.000 mm ook geschikt voor constructies
De maximale capaciteit wordt beperkt als maximale lengte-, breedte- of dieptematen worden bereikt.