Skip to main
Nikécreatief Ulamo December2022 284
Ulamo Metaal

Ponsen en lasersnijden

Met onze pons/lasermachine combineren we twee belangrijke vormen van metaalbewerking. Het zeer nauwkeurig snijden of ponsen van plaatdelen is namelijk een voorwaarde voor een goed product of halffabricaat. We beschikken over een volautomatische pons- en laser capaciteit met een groot snijformaat. Door het volautomatische be- en ontladingssysteem is ook onbemande productie mogelijk.

Nikécreatief Ulamo December2022 283 (1)

Ponsen en laseren: wat houdt dat in?

Zowel met ponsen als laseren is het mogelijk om gaten te maken in metalen platen. Met ponsen maakt u gemakkelijk en snel simpele gaten of vormen in het metaal met een zeer hoge nauwkeurigheid. Omdat ponsen een snelle bewerking is, is het uitermate geschikt voor grote series. Zijn er complexere vormen nodig in het plaatmateriaal? Dan is lasersnijden de beste optie. Met lasersnijden is het mogelijk om gedetailleerde en ingewikkelde vormen uit te snijden uit verschillende diktes.

Ponsen en laseren: waarom combineren?

Seriematig is het een groot voordeel om de technieken ponsen en laseren gecombineerd te hebben in één machine. Veel producten bevatten namelijk zowel complexe contouren als simpele gaten. Door deze twee te combineren kan een hogere snelheid worden gegarandeerd, en dat allemaal volledig automatisch. Vanaf werkvoorbereiding tot het eindproduct is het proces volledig geautomatiseerd.

Nikécreatief Ulamo December2022 339

De ideale combinatie tussen snelheid en vormvrijheid

Met de pons/lasermachine is het maken van complexe vormen en simpele gaten een fluitje van een cent. Dit kunnen we met platen met de volgende afmetingen:

  • 1500 mm - 3000 mm
  • Dikte tot 6 mm
Nikécreatief Ulamo December2022 287
Meer weten?

Maak kennis met onze technieken

Met onze pons-/lasermachine zijn de mogelijkheden eindeloos. We vertellen u er graag alles over.