Skip to main
Nikécreatief Ulamo December2022 54
Ulamo coating

Stralen

Handmatig stralen is bij Ulamo Coating sinds jaar en dag een beproefde en effectieve mechanische voorbehandeling. Zo verwijderen we roest, walshuid, gloeihuid en ander deklagen. Door op de juiste manier te stralen ontstaat schoon, ruw basismateriaal met een zogenoemd goed ankerpatroon. Het is geschikt voor verdere oppervlaktebehandeling.

Nikécreatief Ulamo December2022 57

Wat is stralen?

Tijdens het stralen wordt straalgrit in een bepaalde mengverhouding met lucht en druk tegen of langs het object geblazen. Dat gebeurt in een afgesloten straalcabine. Voordat een product gestraald wordt, beschermen we schroefdraad, draaiende delen, as-tappen en andere kwetsbare onderdelen. Voor stralen geldt; hoe harder het materiaal, hoe makkelijker het kaal te stralen is. Omdat roest een harde structuur heeft, is stralen een goede manier om roest te verwijderen.

Nikécreatief Ulamo December2022 59

Strenge milieueisen

Bij Ulamo stralen we in speciale straalcabines. Die cabines hebben een stalen vloer en de wanden zijn bekleed met rubber. Een afzuiginstallatie voert het vrijgekomen stof af. De straler is tijdens zijn werk goed ingepakt; hij draagt een straalpak, laarzen, handschoenen en een overdrukhelm met externe luchttoevoer.

Na het stralen

Omdat vliegroest zich na het stralen razendsnel opnieuw kan aanzetten, voeren wij de nabehandeling snel uit. Ons uitgangspunt? Nog warm van het stralen en door! Voor buitentoepassingen schooperen we de producten na het stralen. Zo ontstaat de perfecte hechtlaag.

Nikécreatief Ulamo December2022 56

Maximale afmeting bij stralen

7.000 x 2.000 x 2.600 mm
De maximale capaciteit wordt beperkt als maximale lengte-, breedte- of dieptematen worden bereikt.