Skip to main
DSC 0267 (Groot)
Kennisbank

De Sentimo airco ombouw: het toppunt van een flexibel ontwerp

Sentimo
Leestijd: 3 minuten

Airco’s worden steeds populairder. Logisch natuurlijk, want tegenwoordig is het met een airco zowel mogelijk om te verwarmen als te koelen. Ideaal dus voor een prettig binnenklimaat, of het nou zomer is of winter. De buitenunit van de airco kan soms een grote doorn in het oog zijn, want het is een flinke kast naast het huis. Met de Sentimo airco ombouw is hij gemakkelijk en stijlvol weg te werken.

DSC 0206 (Groot)

Een creatief en flexibel product

Om de airco ombouw passend te maken voor zowel staande als hangende airco units, heeft hij een flexibel ontwerp. Op deze manier kunnen wij de airco ombouw zo leveren dat hij perfect aansluit op de situatie van de klant. De flexibiliteit zit hem in meerdere onderdelen:

1. Wel of geen onderkant?

Hangt de airco unit hoog aan de muur? Dan is het natuurlijk wel zo mooi als de airco ombouw wordt voorzien van een onderkant. Deze onderkant is voorzien van gaten voor een goede afwatering. Bij airco units die op de grond staan is dit niet nodig, dus vervangen we dit door een stevig U-profiel.

2. Vrijstaand of tegen de muur?

Als de airco unit vrijstaand is, dan dient deze naast de bovenkant aan alle 4 zijden te worden bedekt voor het mooiste resultaat. Bij een airco unit die tegen de muur staat is er enkel een bedekking nodig aan 3 zijden.

3. De pootjes op de juiste plek

Afhankelijk van de gekozen positie, krijgt de airco ombouw het juiste aantal poten en/of ophangbeugels. Deze poten en ophangbeugels zorgen voor een mooi uiterlijk, maar ook voor ruimte voor leidingen.

4. Nooit last van inkijk door omkeerbare zijden met louvres

Als de airco unit hoog aan de muur hangt, dan wordt er vanaf de onderkant naar gekeken. Bij een airco unit op de grond is dit vanaf de bovenkant. Om ervoor te zorgen dat er in beide gevallen geen inkijk ontstaat, zijn de zijden van de airco units op 2 manieren te bevestigen. Zo bepaal je zelf welke kant de louvres op wijzen.

Monteer de airco ombouw met een handig schuifsysteem

Na het samenstellen van de perfecte airco ombouw voor de positie van de airco unit (én de mooiste kleur) volgt een eenvoudige montage. Door het handige schuifsysteem is hier enkel een schroevendraaier voor nodig om de pootjes vast te draaien. En als de airco ombouw aan de muur komt de hangen dan zijn de bevestigingsgaten gemakkelijk op de juiste plek te boren door de bijgeleverde boormal.

Voor

Na

DSC 0222 (Groot)

Meer weten over de airco ombouw van Sentimo?

Dat kan! Hij wordt afgewerkt met een sterke laag poedercoating en is verkrijgbaar in 19 stijlvolle kleuren. Lees meer over de airco ombouw op de website van Sentimo.

We delen nieuws, kennis & innovaties