Skip to main
Nikécreatief Ulamo December2022 186
Kennisbank

Van bedenken tot maken: een full-service proces

Metaal
Leestijd: 3 minuten

Bij Ulamo Metaal ontzorgen we u op alle vlakken als het gaat om plaatwerk en metaalbewerking, van idee tot eindproduct.

U heeft een idee, wij maken het waar

De eerste stap in het proces van productontwikkeling is het hebben van een idee. Dit kan klein zijn, groot zijn, volledig uitgewerkt of zelfs een simpel hersenspinsel. In welke fase uw idee ook zit, wij helpen u graag verder met het uitwerken hiervan. 

Nikécreatief Ulamo December2022 251

Een perfect afgestemd ontwerp

Na het uitwerken van het idee assisteert onze ervaren en creatieve R&D-afdeling u met het perfecte ontwerp. Zij hebben kennis over zowel het maken van een functioneel ontwerp, als over de kwaliteiten en capaciteiten van Ulamo. Op deze manier kunt u advies verwachten dat perfect is afgestemd op uw wensen en uiteraard volledig haalbaar is binnen het eigen machinepark van Ulamo. Op deze manier behalen we de mooiste resultaten en een succesvol eindproduct of halffabricaat, samen met u.

Een volledig in-house productieproces

Één van de voordelen van uw productieproces bij Ulamo is het hebben van veel vrijheid. Ons machinepark is uitgebreid, en in combinatie met de kennis en ervaring van onze medewerkers zorgt dit voor oneindig veel mogelijkheden. Zo is er ruimte voor veel creativiteit en vormvrijheid als het gaat om het bepalen van uw ontwerp. Dit begint al bij onze decoilinstallatie, waarbij we zelf onze platen op maat knippen in plaats van op maat aangeleverde platen. Onze andere technieken als ponsen, laseren, kanten, zetten en lassen maken vervolgens het plaatwerk in elke gewenste vorm en samenstelling.

Nikécreatief Ulamo December2022 323

Ook voor de afwerking kunt u bij ons terecht

Met onze poedercoatinstallaties bieden we u de mogelijkheid om uw product bij ons volledig af te maken. Wij poedercoaten uw product in de door u gewenste kleur, zodat het hierna direct in gebruik genomen kan worden. Een laagje poedercoating zorgt naast een mooie look ook voor een beschermlaag, zodat uw product of halffabricaat tegen een stootje kan.

De puntjes op de i: assembleren & verpakken

Na een volledig afgerond productieproces volgt natuurlijk het assembleren en verpakken van uw product. Omdat uw eindproduct of halffabricaat bij ons in de fabriek volledig kan worden afgemaakt, inclusief een laagje poedercoating, assembleren en verpakken wij het graag voor u. Wij hebben kennis over de materialen, en weten daardoor goed hoe een product het beste verpakt kan worden voor een optimale bescherming. Zo kan het product op een veilige manier naar zijn eindbestemming.

Nikécreatief Ulamo December2022 246

Samen iets nieuws bedenken?

Wij kunnen niet wachten om, samen met u, aan de slag te gaan met een nieuw product of halffabricaat. Kom gerust bij ons langs om met ons te sparren.