Diensten

Poedercoaten

Een kwalitatief hoogwaardige poedercoating begint bij een uitstekende voorbehandeling. Bij Ulamo Coating kunt u kiezen uit chemisch of mechanisch voorbehandelen. Seriematig of een enkel product poedercoaten, éénlaags of tweelaags? Wij poedercoaten vrijwel alle metaalsoorten; aluminium, blank staal, zwart staal, verzonken staal en roestvaststaal.

Eénlaags of tweelaags systeem

Bestekken schrijven steeds vaker een tweelaags poedercoatingsysteem voor. Dat heeft alles te maken met groei van de industrie, het verkeer en de klimaatverandering. Wilt u een tweelaags syteem? Dat doen wij in één procesgang. Deze manier van werken, verkort de doorlooptijd met alle voordelen van dien.
Wanneer moet u kiezen voor tweelaags systeem? Lees meer

Qualicoat en/of GSB-keurmerk

Voor buitentoepassingen werkt Ulamo Coating uitsluitend met coatings die zijn voorzien van het Qualicoat en/of GSB-keurmerk. Deze hoogwaardige coatings blijven mooi, ook bij extremere omstandigheden.

Bewezen kwaliteit

Voordat het poedercoatproces start, voeren onze medewerkers een visuele controle uit. Ook checken ze poeder op kleur en glans en stellen spuitunits af volgens specificatie. De batchnummers en poederspecificaties slaan ze digitaal op, want het poedercoatproces is volledig geautomatiseerd. Als extra controlemiddel laten wij testplaatjes meelopen. Direct na het poedercoatproces voeren we een krastest uit. Daarna gaan de testplaatjes naar ons laboratorium dat onder meer controleert op glans, de laagdikte meet en een zoutsproei- en kooktest uitvoert.

Uitstekende garantie

De garantietermijn die u bij ons krijgt, kan oplopen tot 10 jaar. De testplaatjes bewaren we gedurende de volledige garantieperiode. Is sprake van een calamiteit, dan controleren wij voor u de oorspronkelijke kwaliteit.

Maximale afmeting bij poedercoaten

14.000 x 750 x 1.500 mm à ook geschikt voor lange lengtes
7.500 x 600 x 2.500 mm
7.000 x 2.000 x 3.000 mm à ook geschikt voor constructies
De maximale capaciteit wordt beperkt als maximale lengte-, breedte- of dieptematen worden bereikt.
Meer weten over poedercoaten? Bel ons op 0315 – 688 688

Kwaliteit als uitgangspunt

Bij alles wat we doen, zetten we in op kwaliteit en dat begint al bij binnenkomst van de producten. Ulamo Coating poedercoat voor gevelbouwers en producenten van straatmeubilair, zonwering, scheidingswanden, luchtbehandelingsystemen en is als poedercoater betrokken bij toonaangevende architectonische projecten.