Skip to main
Nikécreatief Ulamo December2022 313
Vacature

Sales manager

 • 32 - 40 uur per week
 • HBO
 • Metaal
 • Ulft

Ben jij een ervaren en ambitieuze salesmanager met een ondernemende mind-set? En wil jij meebouwen aan het succes van Ulamo Metaal? Bekijk dan onze vacature, wij hebben een uitdagende functie voor jou!

De functie 

In de functie van Salesmanager bij Ulamo in Ulft ben je verantwoordelijk voor de uitbreiding van de commerciële activiteiten binnen Ulamo Metaal en het ontwikkelen van nieuwe zakelijke mogelijkheden. Je gaat actief nieuwe markten en afzetgebieden verkennen in binnen- en buitenland, potentiële klanten benaderen en leads genereren. Daarbij is het van belang dat je zakelijke kansen identificeert, deuren kan openen en sterke zakelijke relaties gaat opbouwen.

Ulamo bestaat uit drie divisies: Coating, Metaal en Sentimo. In deze functie heb je een cruciale rol bij het bevorderen van de groei en het succes van Ulamo Metaal, specialist in de productie en poedercoating van dunne plaatwerkproducten, met de focus op de radiatorenindustrie. Ulamo Metaal heeft de ambitie om zich in de komende jaren in nieuwe afzetmarkten te positioneren.

Je hebt een ondernemende instelling, bent proactief en hebt het vermogen om groeimogelijkheden te signaleren. Met jouw uitstekende communicatieve vaardigheden ben je in staat om naadloos te schakelen tussen verschillende gesprekspartners en situaties. Bovendien werk je nauw samen met de verschillende divisies, directie en collega's binnen de afdelingen marketing, verkoop en werkvoorbereiding.

Verantwoordelijkheden:

 • Opzetten en doorontwikkelen van het commerciële en strategische beleid binnen Ulamo Metaal 
 • Identificeren van nieuwe marktkansen en mogelijkheden voor commerciële groei in binnen- en buitenland
 • Opbouwen en onderhouden van een relevant zakelijk netwerk, genereren van leads en bezoeken van nieuwe zakelijke klanten
 • Zorgen voor een effectieve interne communicatie en samenwerking tussen verschillende afdelingen
 • Onderdeel van het MT
 • Rapporterend aan de directie

Deze rol is uitermate geschikt voor een commerciële professional met technische affiniteit die toe is aan de volgende stap in zijn of haar carrière. Je bent ondernemend, daadkrachtig en vindt het leuk om te pionieren.

Wij vragen:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Aantal jaren relevante werkervaring in een commerciële rol
 • Kennis, ervaring en/of een relevant netwerk in de metaalsector is een pré
 • Uitstekende communicatieve en onderhandelingsvaardigheden
 • Persoonlijkheid: ondernemend, proactief, vastberaden, hands-on, pragmatisch
 • Beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal

Wij bieden:

Een baan met uitzicht op vast dienstverband;
25 vakantiedagen en 13 ADV dagen om lekker tot rust te komen;
Auto, laptop en telefoon van de zaak;
Een aantrekkelijke pensioenregeling via PMT, waarbij 2/3 van jouw premie wordt betaald door Ulamo
Bonusregeling;
Flexibele werktijden;
Ruimte voor ontwikkeling - iedere collega heeft een ontwikkelbudget van 800 euro per jaar;
Uitgebreide personeelsfeesten! Zo vieren we bijvoorbeeld alle jubilarissen uitgebreid, hebben we een feest in de zomer en met kerst, en 1 keer in de 2 jaar een groot personeelsfeest!
Fruit van de zaak.
Nikécreatief Ulamo December2022 246

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

Jouw focus zal liggen op het succesvol genereren van nieuwe leads. Een uitdagende rol, waarbij je actief klanten benaderd, veel op pad bent om klanten te bezoeken, offertes opstelt, onderhandelt, deals sluit, projecten begeleidt om uiteindelijk onze commerciële doelen te realiseren! Ook maak je deel uit van het product-to-market- team bij Ulamo.

Nikécreatief Ulamo December2022 323

Over Ulamo

Ulamo Metaal, Ulamo Coating en Sentimo vormen samen de Ulamo Groep. In ruim 60 jaar tijd heeft Ulamo zich ontwikkeld tot full service lak- en coatingbedrijf en tot een vooraanstaand specialist in metaalbewerking en plaatwerk. Door de constant hoge kwaliteit, de flexibiliteit en de no-nonsense benadering heeft Ulamo kunnen uitgroeien tot een succesvol bedrijf dat klanten bedient in heel Europa. Om naast de B2B-markt ook de consumenten te kunnen bedienen, is Sentimo toegevoegd aan de formule. Onder de naam Sentimo maken we 'metalen oplossingen om je huis mee te verfraaien', waaronder radiatorbekledingen en airco ombouwen.

Geïnteresseerd?

Siebert & Wassink is door Ulamo gevraagd om de werving- en selectieprocedure voor de Salesmanager te verzorgen.

Reageren op deze functie kan uiterlijk tot 29 september 2023. De eerste gesprekken worden gevoerd door Tom Lubbers bij Siebert & Wassink, in week 40. De vervolggesprekken met Ulamo zijn gepland in 41 en 42. Wij streven ernaar om de procedure in oktober 2023 af te ronden.

Solliciteer hier middels een motivatie en een CV. Neem voor meer informatie contact op met Tom Lubbers van Siebert & Wassink.

t: 074 – 20 20 333
m: 06 – 3440 3666
e: lubbers@siebertwassink.nl
w: www.siebertwassink.nl

Yourit 15379661835Bab806766fe2
Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met

Tom Lubbers van Siebert & Wassink