Over ons

In 1961 besluit opa Jan te Pas op zijn vijftigste voor zichzelf te beginnen. De opstartkosten betaalt deze voormalig spuiter bij de DRU en hobbymatige duivenmelker door een paar van zijn kampioensduiven te verkopen. Met dat geld bouwt hij een halletje aan de Ettenseweg in Ulft.

De begintijd

Aanvankelijk steunt Ulamo Coating op de Achterhoekse kachelindustrie die in de jaren zestig hoogtijdagen beleeft. Voormalige werkgever DRU verstrekt Ulamo Coating opdrachten en ook andere Achterhoekse bedrijven worden klant. Vanaf het begin schakelt Jan te Pas (vader van tien kinderen) zijn zes zonen in, maar zelf speelt hij geruime tijd de belangrijkste rol. Met zijn flexibele instelling, werklust en inventiviteit is hij een voorbeeld voor anderen. Daardoor is hij geliefd bij klanten en medewerkers.

Anekdote

Opa Jan te Pas: “Er blijft altijd wel wat over, als je maar hard genoeg werkt.” Voor zijn zonen betekende dat soms om 6 uur opstaan, ook op zondag als dat nodig was. Toch koesteren ze goede herinneringen aan deze begintijd.

Anno nu

Mede door de ondernemerszin, het zien én pakken van kansen is Ulamo Coating een toonaangevende speler in zijn markt. Met een sterk betrokken team dat bestaat uit een gezonde en interessante mix van oudere, ervaren medewerkers en jongere nieuwkomers wordt volop gewerkt aan het verbeteren van bedrijfsprocessen. Bovendien staat Ulamo Coating middenin de maatschappij en levert daaraan een positieve bijdrage.

Stabiel familiebedrijf

In 2001 is de derde generatie Te Pas actief binnen het familiebedrijf Ulamo Coating. Naast de enorme kennis en ervaring is daarmee ook de persoonlijke en betrokken cultuur van het familiebedrijf veiliggesteld.

 

Kwaliteit als uitgangspunt

Bij alles wat we doen, zetten we in op kwaliteit en dat begint al bij binnenkomst van de producten. Ulamo Coating poedercoat voor gevelbouwers en producenten van straatmeubilair, zonwering, scheidingswanden, luchtbehandelingsystemen en is als poedercoater betrokken bij toonaangevende architectonische projecten.